SKŁADNIKI NA CIASTO:
3 całe jajka
1,5 szklanki mleka
3/4 szklanki oleju
3 płaskie łyżeczki sody
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki cukru
3 łyżki kakao
3 łyżki dżemu, marmolady lub powidła
SKŁADNIKI NA SER:
0,75 dag zmielonego sera
1,5 szklanki cukru pudru
15 dag wiórków kokosowych
3 całe jaja
15 dag margaryny
3 łyżki mąki ziemniaczanej
sok z cytryny
WYKONANIE SERA:
Margarynę dobrze ucieramy, powoli wsypujemy cukier puder na gładką masę. Dodajemy ciągle miksując po jednym jajku. Gdy składniki się połączyły po łyżce dodajemy ser, wsypujemy kokos i na końcu mąkę. Dobrze ucieramy, masę odstawiamy.
WYKONANIE CIASTA:
Wszystkie składniki przekładamy do miski i dobrze miksujemy. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 25/40 cm. Na ciasto kupkami wykładamy ser. Pieczemy w temp. 150 st. C - termoobieg lub 170 st. C grzanie góra-dół, przez ok. 60 - 80 minut do zarumienienia. Gotowe ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz