niedziela, 7 czerwca 2015

MŁODA KAPUSTA DO OBIADU

Dziś moja wersja młodej kapusty z dodatkiem koperku, idealna do młodych ziemniaczków.
Pyszności :)



SKŁADNIKI:
1 duża główka młodej kapusty
2 pokrojone w kostkę i podsmażone cebulki
przyprawa warzywna
sól, pieprz, majeranek
ziele angielski, listek laurowy, pieprz ziarnisty, kminek
jogurt naturalny, mąka do zagęszczenia

WYKONANIE:

Kapustę myjemy i kroimy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą, dajemy po dwa ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, troszkę kminku i listek laurowy oraz pół łyżeczki przyprawy warzywnej. Gotujemy, kiedy kapusta jest prawie miękka odlewamy połowę wody, dajemy cebulkę oraz przyprawiamy do smaku solą, majerankiem, podbijamy jogurtem z mąką. Jeszcze chwilkę gotujemy aż kapustka będzie bardzo miękka, na końcu dodajemy pokrojony koperek oraz pieprz. Podajemy z młodymi ziemniaczkami oraz mięskiem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz