Zapraszam na kolorową oraz bardzo smaczną i prostą do przygotowania surówkę, idealna do obiadu oraz potraw z grilla :)
SKŁADNIKI:
połowa niewielkiej kapusty pekińskiej
zielony ogórek
czerwona papryka
połowa puszki kukurydzy
1 lub 2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego dowolnej firmy
olej, woda
WYKONANIE:
Warzywa myjemy, kapustę drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę, ogórka obieramy i kroimy w plastry. Kukurydzę odsączamy na sicie. Do sosu dodajemy olej i wodę (po 3 łyżki na jedno opakowanie) mieszamy i dodajemy do warzyw. Odstawiamy na chwilę w chłodne miejsce żeby smaki się przegryzły. Smacznego!
MAŁA RADA:
Nie musimy ściśle trzymać się przepisu, możemy dodać jednego składnika więcej a innego mniej. Wszystko według upodobania. Napisałam 1 lub 2 sosy, jeśli po dodaniu jednego surówka nie ma smaku dodajemy drugi :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz