niedziela, 1 listopada 2020

SZYBKIE CIASTO JOGURTOWE

Ciasto z serii prostych i szybkich. Idealne do popołudniowej kawki lub herbatki :)



SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 20-22 CM:

2 całe jajka

3/4 szklanki cukru pudru

0,5 opakowania cukru waniliowego

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2,5 szklanki mąki pszennej

szklanka jogurtu naturalnego

0,5 szklanki oleju



WYKONANIE:

  1. Całe jajka ubijamy z cukrami na białą i puszystą masę. Dodajemy proszek do pieczenia oraz jogurt i olej. Miksujemy, na końcu wsypujemy przesianą mąkę i miksujemy tylko do połączenia składników.

  2. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy ok 35-45 minut w 170-180 st. C, do suchego patyczka. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz