Ciasto z serii prostych i szybkich. Idealne do popołudniowej kawki lub herbatki :)
SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 20-22 CM:
2 całe jajka
3/4 szklanki cukru pudru
0,5 opakowania cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2,5 szklanki mąki pszennej
szklanka jogurtu naturalnego
0,5 szklanki oleju
WYKONANIE:
Całe jajka ubijamy z cukrami na białą i puszystą masę. Dodajemy proszek do pieczenia oraz jogurt i olej. Miksujemy, na końcu wsypujemy przesianą mąkę i miksujemy tylko do połączenia składników.
Formę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy ok 35-45 minut w 170-180 st. C, do suchego patyczka. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz