Wspaniała słodka propozycja na małe co nieco, do kawy. Mocno kakaowe, chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i puszyste. Polecam :)
SKŁADNIKI MOKRE:
1 jajko
0,5 szklanki oleju
szklanka maślanki
SKŁADNIKI SUCHE:
2 niepełne szklanki mąki
ok. 0,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku i sody
1,5 łyżki kakao
WYKONANIE:
Piekarnik włączamy na 200 stopni C ustawienie góra-dół. Formę na muffinki wykładamy papilotkami.
W jednej misce mieszamy składniki mokre, do drugiej przesiewamy składniki suche i dobrze mieszamy. Wsypujemy suche do mokrych dzieląc sobie na dwa razy, mieszamy tylko do połączenia składników. Wlewamy po równo do foremek i pieczemy ok. 20-25 minut do suchego patyczka. Z przepisu wychodzi 12 sztuk. Smacznego :)
MAŁA RADA:
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Polecam również pyszne: MUFFINKI WANILIOWE
MAŁA RADA:
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Polecam również pyszne: MUFFINKI WANILIOWE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz