niedziela, 31 grudnia 2017

SAŁATKA HAWAJSKA

Pyszna i bardzo szybka do przygotowania sałatka z dodatkiem ananasa.





SKŁADNIKI:

słoiczek selera konserwowego
puszka ananasa
puszka kukurydzy
30 dag szynki konserwowej lub gotowanej
30 dag żółtego sera
5 jajek
1-2  pory
majonez
jogurt naturalny
sól, pieprz



WYKONANIE:

Jajka gotujemy 10 minut, odcedzamy i zalewamy zimną wodą, obieramy.  Następnie razem z serem żółtym ścieramy na tarce na dużych oczkach. Przekładamy do miseczki.

Ananasa kroimy w kostkę, seler na mniejsze części i łącznie z kukurydzą odcedzamy na sicie.

Szynkę kroimy w kostkę, z pora odcinamy górną część, resztę przekrawamy wzdłuż i myjemy. Drobno kroimy i zalewamy wrzątkiem. Po paru minutach odcedzamy.

Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i jogurtem, następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę chowamy do lodówki żeby smaki się połączyły. Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz