SKŁADNIKI:
CIASTO:
32 dag herbatników
10 dag masła
0,5 szklanki cukru pudru
3 łyżki kakao
0,5 szklanki mleka
KREM:
15 dag wiórków kokosowych
60 g masła
100 ml mleka
100 ml mleka
0,5 szklanki cukru pudru
WYKONANIE:
CIASTO:
Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem. Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto.
KREM:
Mleko, wiórki i cukier podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
ZWIJANIE:
Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35 cm.
Smarujemy kremem kokosowym.
Z pomocą folii ściśle zwijamy w roladę (krótszy bok) i szczelnie owijamy w folię.
Chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz