Takie roladki będą wspaniałą przekąską podczas różnych imprez. Do serowego nadzienia możemy wykorzystać tak naprawdę co lubimy lub mamy w lodówce. Wyszły pyszne. Polecam :)
WYKONANIE:
ok. 15-20 dag szynki konserwowej lub gotowanej w plasterkach
serek śmietankowy 150 g
4 łyżki majonezu
łyżka żelatyny
1-2 ogórki konserwowe
1/3 czerwonej papryki
szczypiorek wg uznania
5 dag startego żółtego sera
sól, pieprz
WYKONANIE:
Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia.
Na stole rozkładamy folię spożywczą, układamy plastry szynki tak żeby delikatnie na siebie zachodziły, na prostokąt mniej więcej o wymiarach 25/35 cm.
Żelatynę rozpuszczamy, do miski przekładamy serek, majonez oraz żelatynę. Mieszamy ze sobą i doprawiamy.
Paprykę, ogórek oraz szczypiorek drobno kroimy, razem z serem żółtym dodajemy do masy. Mieszamy i równo smarujemy na szynce. Zwijamy od dłuższego boku, pomagając sobie folią. Następnie dobrze owijamy w folię i chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Kroimy w plastry. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz