To ciasto urzeka swoją prostotą i łatwością w przygotowaniu. Miękkie biszkopty przełożone kremem krówkowym o smaku adwocata to połączenie idealne. W sam raz na wszelkie uroczystości lub po prostu jako dodatek do niedzielnej kawy. Polecam :)
SKŁADNIKI:
BISZKOPT Z TEGO PRZEPISU
KREM:
30 dag masła w temp. pokojowej
1,5 szklanki mleka
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
puszka masy krówkowo adwokatowej (Helio) temp. pokojowa
ORAZ:
opakowanie okrągłych biszkoptów
ok. 0,5 szklanki słodzonej kawy do nasączania
POLEWA ZROBIONA Z POŁOWY PORCJI Z TEGO PRZEPISU
WYKONANIE:
Pieczemy 2 biszkopty w formie 25/40 cm.
KREM:
Szklankę mleka gotujemy, w pozostałym mieszamy budyń. Wlewamy i chwilkę gotujemy cały czas mieszając. Nakrywamy folią spożywczą tak, żeby dotykała budyniu.
Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. Następnie dokładamy po łyżce masy krówkowej. Dobrze miksujemy.
SKŁADANIE:
Biszkopt nasączamy, smarujemy połową kremu. Układamy okrągłe biszkopty, które również moczymy w kawie. Jeśli trzeba przycinamy. Wykładamy pozostały krem, wyrównujemy i przykrywamy 2 biszkoptem. Biszkopt nasączamy i polewamy polewą. Dekorujemy, ja obsypałam preparowaną jagłą z żurawiną. Chowamy do lodówki. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz