niedziela, 21 października 2018

MUFFINKI Z JABŁKAMI I CYNAMONEM

Ten przepis to tak naprawdę przerobiony przepis na MUFFINKI MARCHEWKOWE. Wyszły równie delikatne i pyszne. Polecam :)




SKŁADNIKI NA OK 16 SZTUK.

3 jajka
3/4 szklanki cukru 
3/4 szklanki oleju
2 szklanki startych na dużej tarce jabłek

1,5 szklanki mąki
po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody
2 łyżki kakao
2 łyżeczki cynamonu


WYKONANIE:

Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C ustawienie góra dół.
Jajka, cukier, olej i jabłka mieszamy ze sobą, najlepiej użyć rózgi do jajek.
Sypkie składniki przesiewamy, łączymy z ciastem i mieszamy.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości i pieczemy 20 minut do suchego patyczka. Smacznego :)

MAŁA RADA:

Do ciasta możemy również dodać pokrojone orzechy lub inne ulubione bakalie.


6 komentarzy:

  1. Na muffinki zawsze jestem chętna :) To coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie wstawiłam do piekarnika wyglądają pysznie i cudowny zapach cynamonu

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę je upiec składniki super

    OdpowiedzUsuń