Ten przepis to tak naprawdę przerobiony przepis na MUFFINKI MARCHEWKOWE. Wyszły równie delikatne i pyszne. Polecam :)
SKŁADNIKI NA OK 16 SZTUK.
3 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki oleju
2 szklanki startych na dużej tarce jabłek
1,5 szklanki mąki
po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody
2 łyżki kakao
2 łyżeczki cynamonu
WYKONANIE:
Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C ustawienie góra dół.
Jajka, cukier, olej i jabłka mieszamy ze sobą, najlepiej użyć rózgi do jajek.
Sypkie składniki przesiewamy, łączymy z ciastem i mieszamy.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości i pieczemy 20 minut do suchego patyczka. Smacznego :)
MAŁA RADA:
Do ciasta możemy również dodać pokrojone orzechy lub inne ulubione bakalie.
Na muffinki zawsze jestem chętna :) To coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńCzęsto piekę, bo mam w domu muffinożerców 😊
UsuńWłaśnie wstawiłam do piekarnika wyglądają pysznie i cudowny zapach cynamonu
OdpowiedzUsuńSuper :) Czekam na komentarz czy smakowały :)
UsuńMuszę je upiec składniki super
OdpowiedzUsuńSą pyszniutkie. Polecam :)
Usuń